skapa ekonomisk frihet


ekonomisk frihet / tisdag, april 6th, 2021

Drömmen mot ekonomisk frihet är för många helt möjlig inom ett par år. Ofta hittar man sitt sätt och med det sagt är det förmodligen aktiemarknaden som är det vanligaste. Man har ett hum om att köpa aktier och man lär sig med tiden vad som är bättre eller sämre. Möjligheten att följa företag och intressera sig för sina företag är alltid en bra början.

Jag har intresserat mig för läkemedelsföretag som jobbar med att lösa problem med både cancer och alzheimers sjukdom. Vi är väl alla olika och har olika inriktning vilket gör det spännande. Att hitta ekonomisk frihet och samtidigt göra något man brinner för gör det hela mycket roligare. Jag har en del samtal över nätet och följer även diskussioner på sociala medier där jag kan lära mig nytt.

ekonomisk frihet med aktiehandel

Ingenting är enkelt och jag har absolut ingen förkunskap inom ekonomi. Jag är bara nyfiken på hur jag ska kunna leva livet till pensionen och därefter ha det bra på ålderns höst. Jag är idag +50 och har intresserat mig för att både aktier och fonder för att hitta vad jag gillar bäst. Handlar jag med aktier själv är det oftast med mer försiktighet och jag kräver nog mer analys av det jag investerar i. Jag har dock även investerat på andras tips jag läst och det har gått bra i de flesta fall.

Jag har också förlorat på att inte analysera och handla med känsla, vilket kan vara ödesdigert eller en dyr erfarenhet. För att jag ska kunna göra bättre affärer och investeringar gör jag alltid analys och ser ytterst sällan på trender. Jag tycker det finns bra information om företagen på flera bra marknadsplatser och det är enkelt att se och ta del av både kvartals- och årsrapporter samt utdelningar på aktier.

Fonder känns mer tryggt

För att sprida min risk i en bredare investering där jag vill vara med har jag hittat fonderna som ett bra alternativ. Här är det förvaltare som handlar åt mig och jag köper andelar i deras expertis. Ingenting är ju säkert på dessa marknadsplatser men jag förlitar mig på dem. De som dagligen handlar utför sin expertis och dessutom sitter som förvaltare måste väl vara bäst på det de gör. Mycket handlar om analys och erfarenhet.

Jag tror att det är mer avslappnat att hitta en ekonomisk frihet i fondhandel. Där min okunnighet kommer växa och jag fortfarande kan investera mina pengar i en förvaltares händer. Jag har följt flera både mindre och större bolag so handlar med blandade aktier och det är mycket positivt detta året.

Byt fonder på pensionsmyndigheten

Jag har sett möjligheten att byta fonder för min framtida pension och tycker du ska bli bekant med pensionsmyndigheten.se. En sida där jag ofta byter fonder och ser på möjligheten att tjäna pengar för min framtida trygghet. Jag följer utvecklingen av hur olika fonder tjänar pengar och det är kul att ligga på bra utveckling här också. Det kan göra skillnad för vem som helst att ha lite koll på möjligheten. Att bara veta om att du kan ändra förvalda AP7 pensionsfonder är kanske det bästa som hänt mig och jag har tjänat en del på att ha koll senaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *