Investera

Att tänka långsiktigt och investera i något man tror ger avkastning är spännande. Det kan också vara nödvändigt och någonting man gör för framtiden. Med dagens erfarenhet tror inte vi att man kan ha en rimlig pension som bygger endast på inkomsten av förvärvsarbete. Vi tror att det kommer krävas fler tankar om hur den motorn ska se ut för att vi ska bli nöjda medborgare med en rimlig pension.

Alla är med största säkerhet olika med att ha det bra och inte behöva tänka på pensionen men när vi är 70 gör det du gör idag skillnad. Att investera i många olika saker kan vara nyttigt med tanke på att inte ha alla bollar i samma korg. Det känns såklart smart men också kanske dumt om man har en dålig avkastning.

Man kan såklart hitta bra saker och ämnen och lägga pengarna i olika kassor. Se till så att meningen med investeringen kan göra gott även för andra. Då är det även gott i hjärtat och känns bra om natten. Vi har hittat investeringar med bland annat i träd i Afrika. Investeringar som efter 20 år ska ge avkastning i lika många. Vi räknar med att få dubbelt tillbaka utifrån exempelvis aktiemarknaden.

Investera långsiktigt

Att investera tryggt har i alla år varit att ha pengarna på banken. Där hade min förfäder sina besparingar och även lån. Det känns som det förtroendet är avslutat och jag har lätt för att lämna den traditionella sparandet i nyfikenhet på annat. Jag har sedan flera år själv styrt mina fonder för pensionsmyndigheten och förändrar läget varje vecka, månad utefter mina förundersökningar och analyser hur företagen sköter sig.

Har du som jag spenderat många år utomlands utan att kunna räkna med pension från utlandet. Kanske du också behöver se över din utdelning och se hur du kam komplettera med nya investeringar som skapar ersättning som liknar en normal inkomst.